En spelare som känner en stor lust efter revansch i årets omgång av VM i ishockey är den välmeriterade forwarden William Nylander. William Nylander har en något strulig säsong bakom sig. På grund av ett bråk om kontrakt och vilken summa pengar han skulle få för att spela vidare för NHL-laget Toronto Maple Leaves började William Nylander inte spela i årets säsong av NHL förrän i slutet av förra året, i december år 2018. Säsongen blev därför inte fullt så lyckad som den hade kunnat bli.

Nu när Toronto Maple Leaves har åkt ut ur Stanley Cup så tar William Nylander nya tag igen och deltar i VM med Sverige. William Nylander var ju en av nyckelspelarna som låg bakom Sveriges mycket framgångsrika VM i ishockey år 2017. Många kanske tänker snabbt på bilderna som skickades ut i ishockeyvärlden när en väldigt glad William Nylander åkte lite väl snabbt mot Henrik Lundqvist precis efter att Sverige hade vunnit finalen på straffar och kramtacklade Lundqvist på ett vis som mer liknade amerikansk fotboll än ishockey. Men rookien kanske tar det lite lugnare nu när Sverige vinner nästa match med rutinerade Lundqvist i målet, nu när William Nylander också är mer erfaren.

William Nylander har hunnit bli 23 år nu och har ett par säsonger i NHL bakom sig. Han fick träna mycket på egen hand i år när han skulle hålla sig i form, allt medan de utdragna förhandlingarna med Toronto Maple Leaves pågick.

Nylanders säsong har varit mindre stark, med sju poäng och 20 assist på 54 matcher. Det är inget dåligt facit men med tanke på vilken talang han har hade nog många väntat sig lite mer.