Ett lag som har tagit sig hela vägen till finalen i Europa League är Arsenal, som lyckades slå Valencia och gå vidare efter två starka matcher både på hemmaplan och på bortaplan. Det var en oerhört imponerande och väl genomförd match som till slut ledde till att Arsenal lyckades slå Valencia. Valencia är ett mindre namnkunnigt lag med färre kända spelare men de är verkligen ett lag som har en hög kapacitet och som man verkligen inte bör underskatta!

Finalen avgörs i storstaden Baku. Tidigare år har finalen i Europa League avgjorts och spelats i andra städer, bland annat i Stockholm. Innan finalen blir det en uppvisningsmatch med Chelsea på den amerikanska kontinenten.

Arsenals motståndare blir Arsenal, som i semifinalen slog ut den tyska klubben Frankfurt.

Den spelare som avgjorde den andra matchen som Arsenal vann med 4-2 var Pierre-Emerick Aubameyang som lyckades göra hela tre mål. Det blev alltså ett hat trick. Arsenal vann den andra matchen med 4-2 och tog sig vidare relativt enkelt. Även Alexandre Lacazette gjorde ett mål för Chelsea. Dessa två spelare gjorde alla Arsenals sju mål i de två matcherna (dubbelmötet) mot Valencia.

I Valencia var det Gameiro om gjorde båda målen och gav Valencia ledningen tidigt i matchen med 1-0 samt även kvitterade till 2-2 i andra halvlek i matchminut 58, innan Aubameyang gjorde både 3-2 och 4-2 i matchminut 69 och 88. Det delades även ut en hel del gula kort i matchen, totalt fem stycken. En stor publik på 44 481 personer såg matchen på arenan Mestalla i Valencia.

Det blir ett brittiskt lag som vinner Europa League i år, precis som förrförra året när Manchester United vann finalen i Stockholm. Förra året vann Atletico Madrid.