En svensk idrottare som har varit mycket framgångsrik är den oerhört skickliga atleten Alexander Wennberg som genom sin skicklighet tagit sig hela vägen till NHL, vilket många ishockeyspelande svenskar inte lyckas med. Där spelar han för laget Columbus Blue Jackets. Den senaste säsongen så har Wennberg stått för 25 poäng på 74 matcher i Columbus Blue Jackets, ett lag som nyligen rankades som sämst i NHL, enligt The Hockey News.

Nu har Columbus åkt ut ur NHL-slutspelet och därför är Wennberg nu tillgänglig för spel i VM i ishockey i Slovakien i maj 2019. Alexander Wennberg har tackat ja och ansluter nu till truppen.

Alexander Wennberg är 24 år och därmed fortfarande tämligen ung vad gäller NHL-spelare. Vissa spelar ju långt över att de fyllt 40 år, som till exempel Teemu Sälanne eller Jaromir Jagr, för att nämna två exempel.

Alexander Wennberg var även med i VM år 2016, men de senaste två åren när det slutade med guld för Sverige två år i rad har Wennberg inte deltagit i VM i ishockey.

Om man räknar med Wennberg så har nu hela 19 spelare från NHL tackat ja till att vara med i VM i ishockey, vilket alltså är snudd på hela truppen.