En nyhet inom svensk idrott som främst berör den svenska fotbollen är att Hammarby är i full färd med att genomföra en försäljning av en ung och lovande talang. Det rör sig om en ung mittback som heter Odilon Kossounou och som tar steget utanför Sveriges gränser när han tar sitt pick och pack och lämnar Allsvenskan för den belgiska toppligan. Laget i Belgien som han ämnar spela för framöver är klubben Club Brügge som är en klassisk och anrik belgisk klubb.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson är mycket positiv till att affären blir av och kallar försäljningen för fantastisk för Hammarbys räkning.

Odilon Kossounou har inte alls varit en del av Hammarby särskilt länge. Han anlände till Stockholmsklubben Hammarby i januari i år från ett lag på Elfenbenskusten, en ivoriansk klubb som heter ASEC Mimosas. Odilon hann inte göra fler än fem matcher i Allsvenskan med Hammarbys tröja på sig innan han blev såld vidare till Belgien. Ibland går det snabbt. Enligt uppgifter till Expressen som inte är bekräftade av vare sig Hammarby eller Club Brügge så rör det sig om en övergångssumma på 30 miljoner svenska kronor. Men den summan är som sagt obekräftad. Däremot säger Hammarby att det rör sig om en affär som är den största i klubbens historia. Det skriver Hammarby på sin egen hemsida.

Jesper Jansson, sportchefen i Hammarby, är både nöjd med affären och lite ledsen eftersom publiken i Allsvenskan nu inte längre får njuta av Odilon på planen, en spelare med en stor talang.

Det blir några fler matcher i Allsvenskan för Odilon dock, Han spelar vidare för Hammarby under våren, men till sommaren ansluter han till Club Brügges lag.

Affären leder till att Hammarbys ekonomiska muskler och styrka växer och gör att de har råd att behålla spelare under en längre tid och i större utsträckning förlänga kontrakt med spelare av nyckelkaraktär.

Även Odilon själv är mycket nöjd med hur det hela har utvecklat sig och i Hammarby är man glada över att åtminstone få behålla honom ett litet tag till under vårsäsongen.

Den belgiska ligan håller högre klass än i den svenska Allsvenskan, men det rör sig inte om en av de absoluta toppligorna i Europa och det saknas i nuläget en riktig toppklubb i Belgien som kan hävda sig ute på den internationella spelplanen, som till exempel Paris SG (eller tidigare Lyon) i grannlandet Frankrike eller Ajax i grannlandet Nederländerna (som ofta kallas för Holland, vilket egentligen inte är helt korrekt eftersom Holland är en mycket stor del av Nederländerna, men Holland är inte hela Nederländerna). När det gäller nationella landslag däremot så har Belgien de senaste 5-10 åren gått från ett medelmåttigt landslag till ett av de allra bästa i Europa men de skickliga spelarna blir ofta proffs i andra ligor, exempelvis i Premier League.