I Nordamerika börjar NHL-säsongen att gå mot sitt slut och många lag har redan åkt ut ur slutspelet. Men ännu är det lite grann kvar av säsongen. Två lag som spelade en direkt avgörande sjätte match var Colorado Avalanche och San Jose Sharks. San Jose ledde matchserien med 3-2 i matcher inför mötet och kunde vid en eventuell vinst gå vidare till en semifinal.

Det blev en ganska jämn match men till slut så var det faktiskt Colorado som gjorde det avgörande målet och drog det längsta strået. Colorados svenska stjärnspelare Gabriel Landeskog gjorde det mesta rätt när han tryckte in målet som betydde ledning med 4-3 i den täta duellen mot San Jose Sharks. Först delade han ut en rejäl tackling till den svenska backstjärnan Erik Karlsson som är en av de bästa offensiva backarna i NHL. Sedan lyckades Gabriel Landeskog få tag på pucken framför målet och placerade in den med kraft vilket fick taket att lyfta i Colorado Avalanches hemmaarena Pepsi Center i Denver.

Publiken skanderade “Gaby” och verkade mycket nöjda med vad den svenska lagkaptenen lyckades med. Nu blir det kanske semifinal för Colorado Avalanche efter att de vunnit den hårda och utdragna sjätte kampen mot San Jose i kvartsfinalmatchserien.

Nu behöver Colorado Avalanche vinna ytterligare en match för att gå vidare och ta sig till semifinal. För San Joses del gäller det att ladda om och inte tänka för mycket på förlusten utan istället gå för en vinst i nästa match.

Enligt Gabriel Landeskog kan allt hända i den sjunde och avgörande matchen. Gabriel Landeskog var även frustrerad över att San Jose gång på gång lyckades med att kvittera trots Colorados starka försvarsspel, men han tyckte att det var starkt av Colorado att till slut vinna trots att San Jose hade lite flyt och tog sig in i matchen om och om igen.

Även om det var Landeskog som avgjorde matchen med det sista målet 02.32 in i förlängningen så var det kanske ändå Colorado Avalanches spelare Compher som var Colorados bästa spelare för kvällen. Compher assisterade till 1-0 och gjorde själv både 2-1 och 3-2. Men varje gång som Colorado tog ledningen så lyckades San Jose Sharks med att kvittera. San Joses Vlasic hade en fin kväll med två mål. Svensken Gustav Nyquist assisterade till Vlasics båda två mål. Erik Karlsson fick även han med sig en assist från matchen, när Burns kvitterade till 2-2- i den andra perioden.

Drygt 18 000 åskådare fanns på plats i Pepsi Center i Denver för att titta på matchen.

Vad som än händer i match nummer sju blir nya NHL-svenskar tillgängliga för spel i VM i ishockey.