Halloween har blivit en allt mer populär sak att fira i Sverige. Det är inte bara några få som går bus eller godis längre utan det har börjat dyka upp halloweenpynt i affärerna, skolor ordnar fester och även idrottsklubbar ordnar olika aktiviteter på halloween. Exakt vad som händer på idrottsklubben eller sportarenan kan variera men det brukar i alla fall vara läskigt. I de allra flesta fall är dock aktiviteterna barnvänliga men de allra minsta kan behöva ett syskon eller en vuxen att hålla i handen.

Hitta på en utklädnad

Att fira halloween är roligt och än bättre blir det om man kan fira med sina vänner. Om sportarenan eller idrottsklubben ordnar en fest eller annan aktivitet är det alltid roligt om så många som möjligt kommer utklädda. Man behöver inte lägga ner tusentals kronor på en utklädnad men lite halloween smink och kanske någon hatt är ofta uppskattat. Att klä ut sig handlar inte om att man måste se fin ut, snarare om att se så lustig eller otäck ut som möjligt. Den finaste klänningen hör oftast inte hemma i halloweensammanhang, och dessutom kan den lätt gå sönder eller fläckas ner.

Halloween i stallet

Om man är aktiv inom en ridklubb kan det ofta vara populärt att fira halloween där. Här förekommer dock inte några levande ljus med tanke på brandrisken. Det är ofta spökvandringar genom delar av stallet eller dess omgivningar. På skullen passar det bra att berätta spökhistorier, och varför inte ordna en hinderbana där man utklädd får ta sig igenom olika hinder med en snäll häst? Här kan aktiviteterna ofta vara uppdelade för olika åldersgrupper för att passa alla. De minsta kan ofta inte hantera en häst ensamma genom en hinderbana, utan de kan få göra något annat istället.

Spökfotboll

Är det fotboll man är intresserad av bör man inte bli förvånad om det ordnas spökfotboll på en plan i närheten. Där får man spela fotboll utklädd till olika monster. Ibland kantas planen av marschaller som lyser upp och bollen kan vara av självlysande material. Reglerna är ofta desamma som i en vanlig fotbollsmatch. Här är alla välkomna att delta, oavsett erfarenhet. Matcherna brukar dock delas upp i olika klasser. Att komma och titta på är alltid gratis och det brukar serveras korv, hamburgare och andra goda rätter.

Skräck i gymnastiksalen

På många skolor och andra idrottshallar händer det att man gör olika läskiga saker i gymnastiksalen. Den kan vara dekorerad inför halloween, och det kan bjudas på olika saker. Ofta visas det också skräckfilm lite senare på kvällen. Ibland blir det uppvisningar av olika aktiviteter som sker i salen till vardags och föräldrar, syskon och andra får chans att titta och prova på lite saker.