I årets omgång av Allsvenskan finns det än så länge ett lag som verkligen har kryssat sig fram i årets tabell, med många oavgjorda matcher. Det är IFK Norrköping som på sju matcher endast har vunnit en match och förlorat en. De övriga fem matcherna har slutat med oavgjort resultat. IFK Norrköping har därför inte mer än ynka 8 poäng på sju spelade matcher och ligger redan nu en bit efter serieledande Malmö FF som har 14 poäng på sju spelade matcher. Att spela oavgjort håller inte i längden och IFK Norrköping har endast en tiondeplats av 16 lag i nuläget i Allsvenskan.

Men kanske kan det gå bättre för IFK Norrköping nästa gång och bli mer än ett kryss. I nästa match blir det ett möte mot laget IFK Göteborg som efter sju omgångar håller till i toppen av Allsvenskan. Det kan bli svårt för IFK Norrköping att vinna, men å andra sidan är det kanske dags för en vinst nu och IFK Norrköping har ju hemmaplan.

En vecka innan matchen mot IFK Göteborg blev det ett oavgjort resultat för IFK Norrköping när de mötte Boråslaget Elfsborg i omgång sju. Det blev inte många mål i matchen och allra mest missnöjda var nog Elfsborg. En spelare i Elfsborg, Pawel Cibicki, beskrev känslan efter matchen på ett starkt vis när han berättade för tv-kanalen C More att det helt enkelt kändes piss. Och så kan ju idrott vara ibland. När man har medgång och vinner är det toppen men när man förlorar känns det mest pissigt.

Elfsborg lyckades spela sig fram till flest chanser i den målsnåla matchen. Men vad hjälpte det när marginalerna inte var på Elfsborgs sida. I den första halvleken var det ont om chanser för båda lagen och i den andra halvleken hade Cibicki ett skott som gick lågt och strax utanför den första stolpen. Bollen tog i burgaveln. Lite senare i anda halvlek lyckades IFK Norrköpings målvakt Isak Pettersson med en fin räddning på ett direktskott från mitten av straffområdet. Samuel Holmén sköt hårt men rakt på målvakten så det blev aldrig särskilt farligt i det läget.

Norrköpings ambitioner att vara ett topplag i årets omgång av Allsvenskan har ännu inte infriats och kanske är det anfallsspelet man behöver jobba på.