I årets omgång av VM i ishockey har Kanada ett mycket starkt lag, men laget har nu drabbats av en stor motgång – och det redan innan VM har hunnit börja. Det rör sig, som så ofta, om ett problem med en skada på en spelare. Det rör sig tyvärr för Kanadas del inte om vilken spelare som helst heller, utan om nyckelspelaren och den stora stjärnan John Tavares som är en stjärna i NHL till vardags.

Tavares har antagligen sträckt sig i en muskel och har flugit hem till Toronto från Kanadas hockey camp i Slovakien för att bli undersökt. Man vet dock inte ännu om VM är helt kört för Tavares del, men beskedet är oroväckande för Kanada som nu mycket väl kan få klara sig utan en av sina riktigt stora superstjärnor i VM.

Det är ett Kanada med revanschlusta som åker till VM eftersom det de senaste åren inte har blivit någon riktig succé. Sverige har vunnit VM-guld två år i rad, både år 2017 och 2018. Kanadas prestation i förra årets VM var inte alltför imponerande och en del kanadensare var nog besvikna på sitt landslag. Kanske blir det lönnlövens år i år.

Bilder från Kanadas träning visar hur John Tavares först har riktigt god fart under skridskorna men några ögonblick senare lugnt lämnar isen och träningshallen.

John Tavares har tidigare vunnit både OS och VM med Kanada och är 28 år gammal. Han har även blivit uttagen till NHL:s All Star Team i fem år på raken.