Ett lag som äntligen vann en match är Kalmar FF som på hemmaplan slog Helsingborgs IF med ett mål mot noll. Det blev ett sent vinstmål som Viktor Elm gjorde iden 86:e matchminuten, efter en målgivande passning av Aliti. Elm tryckte in bollen i mål med en halvvolley som gav resultat. Helsingborgs målvakt Kalle Joelsson lyckades inte rädda.

Matchen spelades på Guldfågeln Arena lite utanför centrala Kalmar. Det var en ganska snäll match på det viset att endast ett enda gult kort delades ut. Runt 5000 åskådare var på plats när Kalmar vann.

Matchen kunde dock slutat helt annorlunda. Helsingborg hade nämligen en boll som nästan rullade utmed Kalmars mållinje i Kalmars mål. Aliti räddade dock på mållinjen och var senare även delaktig i Kalmars mål genom den målgivande passningen så Aliti var en annan viktig spelare för dagen och en anledning till Kalmars maffiga vinst. Tack vare vinsten börjar Kalmar närma sig Allsvenskans topplag en aning och är till exempel två poäng efter serieledarna BK Häcken.

Vinsten var Kalmars andra vinst för säsongen, men de har även spelat fem(!) oavgjorda matcher och har likt IFK Norrköping kryssat sig fram med en stor andel oavgjorda matcher.