I en helt fantastisk och otrolig match lyckades Tottenham Hot Spurs vända ett knepigt utgångsläge och slå ut Ajax ur Champions League för att ta sig vidare till finalen i årets omgång av den oerhört prestigefyllda turneringen för europeiska klubblag i fotboll. Det blev en målrik match och en enormt trevlig tillställning för alla som gillar Tottenham, som nu alltså rätt oväntat får möta Liverpool i finalen. Om någon hade sagt det innan årets omgång av Champions League börjat så hade det nog enligt många varit en skräll med Tottenham i final. Men topplag som Barcelona, Real Madrid, Juventus och Paris SG har undan för undan fallit bort och ramlat ur årets turnering och kvar är nu alltså endast två klubbar från engelska Premier League. Det visar ju att bollen är rund och att allt kan hända. Alla finallag i både Europa League och Champions League är från Premier League i år.

Matchen blev en formidabel framgång för Tottenham. Inte minst för den mycket skickliga spelaren Lucas. Lucas hade en magisk afton och gjorde hela tre mål, alltså ett hat trick. Att göra hat trick i en semifinal i Champions League och göra så att ens lag tar sig vidare från en semifinalmatch hela vägen till finalen är något alldeles extra. Lucas var märkbart rörd efter matchen och när han fick frågor av reportrar i spelargången efter matchen så bast han till och med ut i tårar. Tottenhams säsong har varit mer framgångsrik än vad många hade kunnat ana och att gå hela vägen till en final i Champion League i den mycket hårda konkurrensen är verkligen stort.

Lucas Moura gick till klubben Paris SG för en riktigt stor summa, 480 miljoner kronor, för över sex år sedan. Tiden i Paris blev inte riktigt som han hade tänkt sig och i vintras bytte han klubb till Tottenham Hot Spurs där han har fått mer speltid.

Det avgörande målet gjordes mycket sent i matchen på stopptid i matchminut 96.